Glad Midsommar!

 
ÖNSKAR ER ALLA EN UNDERBAR MIDSOMMARHELG!!
 
 
 
 
 
Vi ska gå och plocka blommor till kransarna för att sedan åka bort på midsommarlunch. Klassiskt med sill, färskpotatis och jordgubbar. I eftermiddag blir det likt tradition dans runt stången i fornbyn. Ikväll blir det grill här hemma i goda vänners lag och ett par glas rose.
Imorron blir det grill, lek och mys på landet hos familjen Fagerberg (med Västergötalands finaste utsikt över dalarna utanför Falköping.=)
 
Hur ni än väljer att fira eller om ni jobbar.... Ha en trevlig helg.♥♥♥
 
 
Over And Out
 
 
 

Bikini body

 
TRE ENKLA STEG TILL ATT FÅ EN FIN MAGE:
 
1.) Nyp tag i magen.
2.) TITTA PÅ MAGEN
3.) UPPREPA; FIN MAGE!
 
♥Klart! ;)
 
 
 
Over And Out
 

tejpat & klart...

Lagerhaus.se 25 kr rullen.
 
♥Love♥
 
 
 
 
OVER AND OUT
 

Veckans instagram

MC MAMA

Ett stycke kultur på Youtube,  Mc Hammer
" U cant touch this!" NANANANA... NANA...
 
Jag visar tjejerna dansen, iförd mina haremsbyxor.
Bella hoppar upp och visar hur man kan hunda till dansen lite... NANANANA..   NANA CANT TOUCH THIS NANNNNNAAAA... hopp, skutt, hopp...
 
Barnen kippar efter luft, de skrattar så de storknar.
Jag kanske skulle uppträda så rolig som jag är, dra ut på turné ned hunden runt: SKARA- VARA- SKARSTAD...??
 
När jag var liten brukade min pappa göra en show med dans, hopp och riktig "negersoul" som han sa... 
Han sjöng James Browns " I FEEL GOOD " NANNANANA... hopp, studds, hoop.
Ett bra minne av pappa.
 
The show most go on..! 
 
 
Nu packar vi ner fikat och drar på äventyr...
 
Trevlig Helg! :)
 
 
 
Over And Out
 

Skadeglädje

"Skadjeglädjen är den enda sanna glädjen!"
 

Det är lite fult att erkänna att man ibland känner skadeglädje, en bubblande upprymdhet ända in i själens rot. Nu pratar jag inte om att man ska hånskratta när någon rammlar, eller skvallertanten i byn sätter brödet i halsen och kvävs! Nä, inte glädjs jag åt folks olyckor men jag kan däremot erkänna att jag smårler när livet serverar någon precis vad hen behöver. KARMA! ♡ 
Älskar karma, när jag för ett par veckor sedan köpte en
hårfärg där själva blekningen saknades ( var snodd ) tog jag det som återbetalning. Jag snatta en exakt likadan pulverdosa i samma märke när jag var fjortis. Nu fick jag tillbaks. 
Hon som låg med sin bästis kille fick vara med om detsamma, några år senare.
Tjejen som kopiöst kunde äta glassådor och chipspåsar utan att lägga på sig ett gram medans jag var rund som en boll är idag smällfet.
Han som mobbade mig när jag var sju är helt flintskallig nu. Roligaste skadeglädjen kände jag när jag läste om Skarakanibalen, han som åt upp sin flickvän! Han dejtar nu igen hon som mörda sin pojkvän! ;) KARMA! Nu undrar man ju förstås vem kommer mörda den andre först när de väl får vara ensamma med varandra?! Kände även skadeglädje så jag jubla igår kväll när försäljare från Visat gick och knacka dörr. Tydligen hjälpte det inte med en grind och en morrande pitbull de riskera livhanken för att sälja och trängde sig på endå! Mitt i grillen, siprandes på en rosé. De gick tillslut och när de gick över till grannarna och hamna i klorna på Skaraborgs mest högljudda och motstridiga familj (Tänk Ove Sundberg med damp och adhd) tänkte jag bara YES! Trekvart senare släpa sig försäljarna ut, utan att fått nått sålt. Kände nästan, bara nästan att jag tyckte lite synd om dom.
 
Våra rädisor.... Karma??
 
 
 
 
 
 
Over And Out
 

Sommarlov

 
Lediga, härliga dagar med la familia! ♥
 
 
 
 
Over And Out

DET RULLAR PÅ...

 
" Det rullar på från undergrund nivå, siktar mot toppen så långt jag kan gå..." /Petter
 
Något som rullat på är veckan som gott... Först var det måndag och sedan, vips var det helg igen. En solig, härlig och skön vecka har vi haft.
 
Först ut var Livias sommarfest, skönsång i aulan, medaljutdelning till alla sexåringar innan skolstarten till hösten och picknick i det gröna. En familj hade med sig sin hund, och inte vilken hund som hellst på filten utan en pitbull. Skönt, avdlappnat och gott tänkte jag och gick hem och hämta våran amstaff Bella som passa på att njuta av gemenskapen. En fantastisk kväll.
Digga de som rullat dit den enorma grillen på skolgården och stod där och vände fläskfilé medans barnen körde brännboll. En sån sak man skämtar om att göra men aldrig vågar, man vill ju inte ta plats och utmärka sig! Därför nöjer man sig med prickig korvsmörgås och mariekex. ;-)
I Onsdags var det premiär för första doppet ( fryser lite än!) Och igår fira vi Sverige! 
Fornbyn var en skam! Afären stängd, ingen fika, ingen ponnyridning iår bara några stackars nackade hönor i små burar (JÄSP). Efter lek i Muséeparken gick vi och titta på småstjärnorna på Djäknescenen! De leverera. Så grymma. Avsluts med mjukglass,  årets första med tuttifrutti topping och lek med barnen och deras vänner i kvällssolen. Maken jobba som vanligt, vant mig att han alltid är borta alla nätter, storhelger och kvällar för det är då ordningsvakterna behövs. Ser dock fram emot ledig helg tillsamans med hans bror och barnens kusiner. Italienare kan laga mat så jag bär kjol med töjbart resår i helgen. 
 
Hoppas ni alla får en fantastisk trevlig helg!!
 
Vår vecka...
 
 
 
Over And Out

Terräng träning med hund!

Min bästa träningskompis ever! Hon har bara vart sjuk och "ställt in" passen en gång under 1 1/2 år! Henne kan man lita på. ;-)
Bella, hunden, myten och legenden. 
En hund är den ultimata träningskompisen ( kanske inte de där pyttepytte hundarna men...) allt som springer själv är posetivt. 
 
Fyra till fem gånger i veckan kör vi vårt lilla program. 
 
*Uppvärmning i 15 min, promenad och kiss/
bajspausar. <--- Obs Endast Hund!
 
*10 minuters klättring/springa upp för backar. Perfekt för mina lår/rumpa och ett måste för "kamprasernas" höfter.
*Jogging 10 - 15 minuter.
 
* Kasta pinne ( här brukar Bella få gå löst och lukta nere vid sjön. Hoppa efter pinne och springa efter pinne.
 
* 10 - 15 minutets promenad *fot*, där Bella går bakom.
 
Hemma avslutat hunden med att lägga sig och sova själv gör jag 50 utfall, plankan och 20 armhävningar.
 
 Alla större hundraser kräver motion och kampraserna mår väldigt bra av utmaningar ( typ: gömma godis och lukta, lägga bitleksaken i träd så de får klättra/hoppa)
Här tänker jag på alla typer av terrier,  bullsorter, boxer, mastiff, akitamix, dogo argentinos mm.
De mår bra av att få kämpa lite, får dessa raser sin motion, kärlek och uppfostran rätt från början så har du världens bästa hund!
Pitbull & Amstaff kallas inte Nannydogs för inte! De är underbara mot barn. Bitstatestiken visar att vår käre Golden toppar listan, tätt efter taxen. Tänkvärt!
Jag får oftast frågan av personer " hur har du fått hennr så snäll??". Svar: Hon var/är snäll! Hon älskar människor och andra djur! Hon måste få vara social i hundrastgården eller med grannar/vänners hundar flera gånger i veckan. För henne är det lika viktigt som för mig! Det vet ja. Hon har hamnat i konflikter och till och med blivit biten någon gång utan att SVARA MED AGGRESSION. De vill inte slåss! Men gärna kampträna med pinnar,  leksaker, dra kärror med barn och tuffare lekar.
 
Nu ska vi ut och träna... Hunden & jag!
 
 
 
 
 
 
 
Over And Out

Veckans instagram

 
 

Betongbarn

 
Selektivt minne... = Man minns helt enkelt det man vill minas. 
 
Som idag, efter att ha smörjt in ungarna med solskydsfactor och curlat i dem frukost så var det dax att blåsa upp utepoolen. ( inte för att vi har en innepool men ni fattar.) Den STORA POOLEN, TRASIG! Mellanpoolen, trasig och till ochmed den pyttelilla gamla bebi poolen var paj. F*n! Varför kom jag inte ihåg detta från förra sommaren? Varför är de inte slängda??
 
Jag får kånka ut baljan tänkte jag! 
-"Näääääää!! Vi vill ha en Pool, en stor pool!!!" 
Men vad dagens barn ska klaga... När jag var ett litet Valhallsbarn ala betongbarn fick man nöja sig med ett dopp i en lerpöl. Tills jag såg alkisgrannen kissa i pölen då sluta jag bada där. Hade vi tur kunde vi springa i vattenspridarna på skaravallens fotbollsplan tre gånger per sommar. Så hårt hade vi betong barn det!
När mormor var liten fanns inte enns vatten, det var istid då! De fick rida på mamutar och slås med stora ormar för att hitta ett litet hål att doppa tån i, om de fick! För de skulle rensa potatisland, fåra efter fåra hela sommaren lång! Och ni klagar på att badbaljan är för liten! Skäms på er...
 
 
Att vi hade ett sommarställe på landet när jag var liten där jag hade en gigantisk pool är inget jag tänkte på att nämna just nu...
 
87 87 vart har du tagit vägen nu.... 
 
Nu har solen gått i moln! Båda ungarna sitter vid Tv:n i soffa så problemet löst. Katt och hund dricker ur baljan... Trevligheter
 
Over And Out