Fettisadagen...♥









Fettisdagen idag! och INTE en endaste lite semla har det
blivit, nopp!! Var i Skövde på utskrivning med Elmina ifrån
BB vård i hemmet, vägt & mätt samt gjort en sista läkarkontroll.
Hon fick ett OK märke i rumpan;) allt var bara bra! växer fint lilla
mini. Men i veckan ska jag se till att få tag i semlor iaf, hellst nytto
semlor ala Bert Karlsson ( han var ju med i Anna Skipper ) så de 
säljer de små rackarna på fiket här i Skara... Annars kan man ju
baka egna, fördelen då är att man kan göra lite mindre, då kan man
ju unna sig mer;) Testa vet jag!!

16 - 18 smala semlor:
 

50 g jäst
  • 3 dl havremjölk eller sojamjölk
  • 7 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2 msk honung
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 100 g sötmandel
  • ca 5 msk honung eller 4 msk agavesirap
  • inkråmet av bullen
  • 1 dl grädde

Så här lagar du ♥Smala nyttiga semlor:

 

  1. Smula jäst och värm mjölken till fingervarm och lös upp jästen i en bunke. Blanda i mjöl, honung och smör. Blanda ihop till degen i en bunke. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter. Knåda ut degen på mjölat bakbord, ta loss golfbollsstora degklumpar och rulla bullar med kupad hand. Lägg dem på en bakplåt och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg när de har jäst färdigt och grädda dem i 10 minuter. När bullen har svalnat skär du av ett lock på den.
  2. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och lägg en klick i varje. Lägg på locket. Klart.


    Over And Out

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback